Hvis du spiser eller drikker Skift til:
Fløde, sødmælk, fed ost Minimælk, cultura, ylette, mager ost
Fedt flæsk og kød, fed kødfars Magert kød og mager pølse.
Mindre portioner
Fisk Spis mere af både fed og mager fisk
Smør, almindelig margarine Flydende og bløde margariner eller
olier til madlavning.
Bløde plantemargariner, kalorielet
margarine på brødet.
Ikke ekstra saltet. Tyndt lag
Æg hver dag 2-3 æg/uge
Kartoffelretter med meget fedt Kogt, bagt, gratineret, suppe,
fx. chips, pommes frites kartoffelkager.
Spis oftere kartofler, ris og pasta.
Et salatblad nu og da Spis betydelig flere grønsager,
særlig de fiberrige som ærter,
grønsagsblandinger, blomkål,
broccoli, spinat, peberfrugt, hvidkål,
gulerødder m.fl.
En frugt nu og da Spis mindst 1 frugt helst 2 hver dag.
Godt mellemmåltid.
Fede kager og lyst brød ofte Ind imellem frugt, samt fiberrigt brød
eller kiks med et tyndt lag
plantemargarine med grønsager eller
et tyndt lag marmelade.
Spis mere fiberrigt brød.
Chokoladekager, slik m.m. Forsøg at skifte til frugt
Vin og spiritus ofte Forsøg at nedsætte forbruget.
Ved alkoholproblemer - søg hjælp