"Sprød og krydret lang i smagen, delikat - og med østers'en diskret ventende i baggrunden" - appetizer.
1 stort glaskål skrællet og skåret i 1 mm tykke skiver
½ l olivenolie
1 lille krydderbuket (frisk timian, rosmarin, laurbær, citronskal)
1 flækket fed hvidløg
8 rensede østers (gem saften)
100 g fersk laks/tun/plghvar/ hellefisk/sandart eller anden god fisk i fine tern
Meget finthakket chili eller et par dråber chiliolie
Olivenolie
Knust rosa peber
Pynt: Sødskærm og brøndkarse vendt i vinaigrette
Kog olivenolie op med krydderbuket og hvidløg samt lidt salt.
Kog glaskålsskiverne lige netop møre heri og tag dem straks op, afkøl i koldt vand og dup dem tørre.
Hak østerserne og bland med fiskekød og olivenolie.
Smog til med chili/chiliolie, salt og peber.
Læg 8 glaskålsskiver ud på arbejdsbordet og fordel fiske-østerstatar herpå.
Fold glaskålsskiverne om fyldet, så de danner små trekantede pokker.
Pensl pakkerne med lidt olle og drys inden servering med rosa peber.
Anret glaskålspakkerne med sødskærmsblade og brøndkarse.