Logo

Østers i persille med chorizo crouton og vagtelæg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persillegele:
4 østers
2 dl hønsefond
1 bdt blancheret bredbladet persille
1 blancheret hak­ket skalotteløg
Skal af ½ citron
½ blad udblødt husblas
Salt, peber
 
Chorizo crouton:
100 g krydret Chorizopølse
½ osmosetørret figen
4 tynde skiver flûte
4 vagtelæg
Lidt trøffelolie samt salt
 
Persillegele: Tag østersene ud af skallerne og dup dem tørre.
Hæld østerssaften i hønsefonden og blend med persille.
Smag til med salt og peber og si persillepureen gennem et klæde.
Fordel østersene i 4 små skåle og drys skalotteløg og citronskal omkring.
Lun persillesaften med det udblødte husblas.
Si den atter gennem en fin si og fordel i de 4 skåle.
Stil på køl, til geleen har sat sig, men da gelatineindholdet er ret lavt, vil geleen ikke blive så fast.
 
Chorizo crouton: Skær pølsen i små stykker og blend til en homogen masse med den halve figen.
Pensl 4 små stykker film med trøffelolie, krydr med salt og læg et udslået vagtelæg på hver.
Saml filmen, snør og kog de små poser i 1 ½ minut, køl af i isvand og fjern filmen.
Rist flûteskiverne sprøde og smør dem med chorizopuree.
Anret vagtelæggene ovenpå og pynt med kørvel.
Sæt crouton'erne på toppen af skålen med persillegele og server.
Fortryllende appetizer.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her