2 røgede ørreder (ca. 425 g)
100 g flødeost naturel 70+ (37%)
2 dl cremefraiche 38% ,
1 spsk friskpresset limesaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g renset rucolasalat
11/4 liter feldsalat i buketter (ca. 75 g)
¾ liter hjertesalat revet i grove stykker (ca. 125 g)
50 g ufarvet kaviar
1 limefrugt i kvarte skiver
150 g ristet hjertebrød
Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød.
Findel fiskekødet med to gafler.
Rør flødeosten blød med cremefraiche.
Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen. Smag til.
Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Ved serveringen: Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat.
Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand.
Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.
Genvej: Ørredmoussen kan tilberedes dagen før og er fryseegnet.