Logo

Ærtesuppe med ristede brødterninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ærtesuppe med ristede brødterninger

 

Server en cremet suppe med sprøde rugbrødsterninger som forret.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet

 

#

2 løg

300 g kartofler

25 g smør

1½ liter bouillon

500 g frosne fine grønne ærter

1 dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

3-4 spsk friskrevet peberrod

2-3 skiver rugbrød

*

 

Pil og hak løgene.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

Steg løgene klare i smør, og tilsæt kartofler og bouillon.

Kog i 15 min., og tilsæt ærterne.

Kog i ca. 5 min., og blend suppen til en ensartet konsistens.

Tilsæt fløde og evt. lidt vand eller bouillon, hvis suppen er blevet for tyk. (se tips)

Smag til med salt og peber.

Server suppen med friskrevet peberrod og ristet rugbrød skåret i terninger.

 

TIPS: Du kan riste rugbrødsterninger i smør, hvis det skal være ekstra lækkert.

Hvis suppen er blevet for tyk, kan du også fortynde med lidt mousserende vin, det er lækkert.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her