Server en cremet
suppe med sprøde rugbrødsterninger som forret.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet
#
2 løg
300 g kartofler
25 g smør
1½ liter bouillon
500 g frosne fine
grønne ærter
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
3-4 spsk friskrevet
peberrod
2-3 skiver rugbrød
*
Pil og hak løgene.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i mindre stykker.
Steg løgene klare i
smør, og tilsæt kartofler og bouillon.
Kog i 15 min., og
tilsæt ærterne.
Kog i ca. 5 min., og
blend suppen til en ensartet konsistens.
Tilsæt fløde og evt.
lidt vand eller bouillon, hvis suppen er blevet for tyk. (se tips)
Smag til med salt og
peber.
Server suppen med
friskrevet peberrod og ristet rugbrød skåret i terninger.
TIPS: Du kan riste
rugbrødsterninger i smør, hvis det skal være ekstra lækkert.
Hvis suppen er
blevet for tyk, kan du også fortynde med lidt mousserende vin, det er lækkert.