Hyldeblomstvinaigrette, lune beder, stikkelsbær, samt krydderurteolie, rogn og blomkål
400 g økologisk laks
1 dl hvid soja
4 små majroer
4 radiser
4 små bolsjebeder
4 stikkelsbær
1 buket blomkål
Urter fra haven
Laksen tages fra skindet og benene tages ud med en laksetang.
Skæres i 4 skiver og marineres i den hvide soja i 2 timer inden servering.
Lige før servering tilberedes laksen ved 45°C i ca. 15min.
Grønsagerne skrælles, blancheres og varmes hver for sig i lidt vand og smør ved servering.
Stikkelsbærrene skylles og deles i to.
Blomkålen skæres i tynde skiver på en mandolin, og marineres i lidt krydderurteolie og salt.
Laksen anrettes med urter fra haven, rogn og hyldeblomstvinaigrette.
Hyldeblomstvinaigrette:
120 g æggehvide
270 g vindruekerneolie
8 g salt
30 g hyldeblomsteddike
Alt blandes og blendes sammen med en stavblender.
--