Logo

Hvidløg - værd at vide

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidløg - værd at vide

 

Hvidløg kan købes i mange forskellige former; frisk, tørret, stødt og syltet.

Her får du at vide hvordan du anvender dem på rette vis.

• Hvidløg indeholder både protein og kostfibre og desuden B1-vitamin og jern.

• Hvidløg har en gavnlig virkning på karsystemet. Den øger det gode kolesterol HDL og sænker det onde kolesterol LDL.


Hvidløg - værd at vide 

 

Tips & råd


Når du laver mad med hvidløg bør du tænke på følgende:

• Ved indkøb: foretræk de rosa friske hvidløg frem for de hvide.

• Når du har hakket hvidløg skal det anvendes så hurtigt som muligt for at mindske tabet af C-vitamin.

• Tørret hvidløg er bekvemt eftersom det ikke skal pilles og det er let at opbevare.

• Tørret hvidløg kan man købe enten fint eller groft malet. Det fine pulver kan blandes med salt til hvidløgssalt.

• Tørret hvidløg kan bruges i alle opskrifter som indeholder væske så hvidløgssmagen kan komme frem. Hvis der ikke er så meget væske i en opskrift kan man udbløde hvidløget i lidt kogende vand og så bruge det i retten.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her