Hvidløg kan købes i mange forskellige former; frisk, tørret,
stødt og syltet.
Her får du at vide hvordan du anvender dem på rette vis.
• Hvidløg indeholder både protein og kostfibre og desuden
B1-vitamin og jern.
• Hvidløg har en gavnlig virkning på karsystemet. Den øger
det gode kolesterol HDL og sænker det onde kolesterol LDL.
Tips & råd
Når du laver mad med hvidløg bør du tænke på følgende:
• Ved indkøb: foretræk de rosa friske hvidløg frem for de
hvide.
• Når du har hakket hvidløg skal det anvendes så hurtigt som
muligt for at mindske tabet af C-vitamin.
• Tørret hvidløg er bekvemt eftersom det ikke skal pilles og
det er let at opbevare.
• Tørret hvidløg kan man købe enten fint eller groft malet.
Det fine pulver kan blandes med salt til hvidløgssalt.
• Tørret hvidløg kan bruges i alle opskrifter som indeholder
væske så hvidløgssmagen kan komme frem. Hvis der ikke er så meget væske i en opskrift
kan man udbløde hvidløget i lidt kogende vand og så bruge det i retten.