Ingefær er en ingrediens, som ofte forekommer i den
asiatiske madlavning. Ingefær passer både i søde og krydrede retter.
• Ingefær indeholder mange fibre.
• Ingefær er både fedtfri og rig på C-vitamin.
Galangal er en hård variant af ingefær, som ofte anvendes i
thailandsk madlavning.
Anvend den skivet i supper eller reven i forskellige
asiatiske retter.
Glaseret og kandiseret ingefær er konserverede med sukker.
De anvendes mest i søde retter eller som garnering.
Ingefærkage: kom 2 spsk stødt ingefær i din yndlingsdej til
sandkage.
Følg i øvrigt opskriften og bag som anvist.
Stødt ingefær kan købes enten i glas eller i poser.
Visse helsekostforretninger sælger det i løs vægt.
Stødt ingefær anvendes i kager, tærter og saucer.
Du kan let lave dine egne ingefærkager ved at krydre mørdej
med stødt ingefær og så bage kagerne 20 min ved 175 °C.
Tips & råd
Sådan opbevarer du ingefær:
• Stødt ingefær skal altid opbevares mørkt, i en
tætsluttende dåse .
• Kassér alle krydderier, som har passeret
"bedst-før-datoen" eller som har ændret farve.
• Frisk ingefær skal opbevares som kartofler, løg og
hvidløg. dvs. på et mørkt, tørt og luftigt sted.
• En rest ingefær kan skæres i skiver og lægges i et glas
med gin, cognac eller vodka.
Skru låget godt på. Holder sig meget længe i køleskabet.
• Frys ikke frisk ingefær, for så bliver den sej, træet og
svær at rive.