Logo

Ingefær i madlavningen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ingefær i madlavningen 

 

Ingefær er en ingrediens, som ofte forekommer i den asiatiske madlavning. Ingefær passer både i søde og krydrede retter.

• Ingefær indeholder mange fibre.

• Ingefær er både fedtfri og rig på C-vitamin.


Ingefær i madlavningen 

Galangal er en hård variant af ingefær, som ofte anvendes i thailandsk madlavning.

Anvend den skivet i supper eller reven i forskellige asiatiske retter.


Ingefær i madlavningen 

Glaseret og kandiseret ingefær er konserverede med sukker.

De anvendes mest i søde retter eller som garnering.


Ingefær i madlavningen 

Ingefærkage: kom 2 spsk stødt ingefær i din yndlingsdej til sandkage.

Følg i øvrigt opskriften og bag som anvist.


Ingefær i madlavningen 

Stødt ingefær kan købes enten i glas eller i poser.

Visse helsekostforretninger sælger det i løs vægt.

Stødt ingefær anvendes i kager, tærter og saucer.

 

Du kan let lave dine egne ingefærkager ved at krydre mørdej med stødt ingefær og så bage kagerne 20 min ved 175 °C.

 

Tips & råd

Sådan opbevarer du ingefær:

• Stødt ingefær skal altid opbevares mørkt, i en tætsluttende dåse .

 

• Kassér alle krydderier, som har passeret "bedst-før-datoen" eller som har ændret farve.

 

• Frisk ingefær skal opbevares som kartofler, løg og hvidløg. dvs. på et mørkt, tørt og luftigt sted.

 

• En rest ingefær kan skæres i skiver og lægges i et glas med gin, cognac eller vodka.

Skru låget godt på. Holder sig meget længe i køleskabet.

 

• Frys ikke frisk ingefær, for så bliver den sej, træet og svær at rive.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her