Logo

Vildandepaté med salat og brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildandepaté med salat og brød

 

Når go'e venner eller familie står for døren, varmer vi op med opskriften på vildandepaté.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid. Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min. Fryseegnet. ca. 6-8 personer som hovedret eller 10-12 som forret/frokost.

 

#

400 g vildandebryst uden skind og ben

2 spsk olie

800 g hakket kalv- og svinekød

1½ spsk groft salt og friskkværnet peber

2 tsk knuste enebær

2 æg

2½ dl piskefløde

8 laurbærblade

200 g bacon i skiver

lidt smør til formen

 

Tilbehør: cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød

*

 

Dup andekødet tørt med køkkenrulle.

Varm olie på en slip let-pande og brun kødet på begge sider.

Krydr med salt og peber og tag kødet af panden.

 

Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt knuste enebær og krydr godt med peber.

Pisk æggene sammen og rør dem i.

Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.

Lad farsen hvile i ca. 30 min.

 

Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør.

Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen.

Fordel laurbærblade og baconskiver på toppen af patéen.

Bag den i ca. 1 time ved 175 °C.

Kernetemperaturen skal være 80 °C (målt med stegetermometer).

 

Lad patéen køle helt af (gerne til næste dag) og server den i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.

 

TIPS: Serverer du retten som hovedret, kan du også servere Kartoffellasagne med ost og bacon




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her