Når go'e venner eller
familie står for døren, varmer vi op med opskriften på vildandepaté.
Arbejdstid: 30 min. Hviletid:
ca. 30 min. + nedkølingstid. Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min. Fryseegnet. ca.
6-8 personer som hovedret eller 10-12 som forret/frokost.
#
400 g vildandebryst
uden skind og ben
2 spsk olie
800 g hakket kalv- og
svinekød
1½ spsk groft salt
og friskkværnet peber
2 tsk knuste enebær
2 æg
2½ dl piskefløde
8 laurbærblade
200 g bacon i skiver
lidt smør til formen
Tilbehør: cornichoner/syltede
agurker, grøn salat og hvedebrød
*
Dup andekødet tørt
med køkkenrulle.
Varm olie på en slip
let-pande og brun kødet på begge sider.
Krydr med salt og
peber og tag kødet af panden.
Rør hakket kød sejt
med salt, tilsæt knuste enebær og krydr godt med peber.
Pisk æggene sammen
og rør dem i.
Tilsæt gradvist
fløde og rør forsigtigt sammen.
Lad farsen hvile i
ca. 30 min.
Pensl en ovnfast
form eller en sandkageform med smør.
Læg skiftevis fars
og brunede stykker andekød lagvist i formen.
Fordel laurbærblade
og baconskiver på toppen af patéen.
Bag den i ca. 1 time
ved 175 °C.
Kernetemperaturen
skal være 80 °C (målt med stegetermometer).
Lad patéen køle helt
af (gerne til næste dag) og server den i skiver med cornichoner, grøn salat og
brød.
TIPS: Serverer du
retten som hovedret, kan du også servere Kartoffellasagne med ost og bacon