Tynde kartoffelskiver
bagt i lag med bacon, gedeost og rosmarin en dejlig vinterret serveret med en
frisk salat.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 1 time. 4 personer
#
100 g bacon i skiver
150 g blød gedeost i
rulle (evt ost uden ged)
6 stilke frisk
rosmarin
1 kg bagekartofler
2 spsk olie
1 dl vand
Salat:
1 rødsalat
1 hjertesalat
2 avocado
1 rødløg
2 spsk olie
2 spsk æbleeddike
*
Skær baconen i små
terninger. Skær osten i tynde skiver eller smuldr den mellem fingrene.
Pil bladene af
rosmarinen og hak dem fint.
Skræl kartoflerne og
skær dem i ca. 3 mm tykke skiver.
Læg et lag
kartofler, taglagt, i bunden af et smurt, ovnfast fad.
Drys lidt bacon,
lidt ost, lidt rosmarin og lidt salt og peber oven på kartoflerne.
Læg endnu et lag
kartofler, drys med bacon, ost, rosmarin, salt og peber osv.
Slut af med et lag
kartofler.
Hæld 1 dl vand ved
og tryk kartoflerne sammen og ned i fadet med hænderne.
Dryp 1 spsk olie
over kartoflerne og dæk fadet med alufolie.
Bag
kartoffellasagnen 1 time ved 200 °C.
Prik i kartoflerne
med en lille spids kniv og tjek, om de er møre.
Bag evt. lasagnen
lidt længere.
Skyl og tør salaten
og skær den i strimler.
Skær avocadoen i
terninger og hak løget fint.
Pisk olie og eddike
sammen og bland salat, avocado, løg og dressing grundigt.
Smag salaten til med
salt og peber og server salaten til kartoffellasagnen.
TIPS: Den mest
velegnede gedeost er typen uden hvid skorpe. Kan du kun få osten med skorpe,
kan du købe lidt ekstra og skære skorpen af.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin