Logo

Kartoffellasagne med gedeost og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffellasagne med gedeost og bacon

 

Tynde kartoffelskiver bagt i lag med bacon, gedeost og rosmarin en dejlig vinterret serveret med en frisk salat.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 1 time. 4 personer

 

#

100 g bacon i skiver

150 g blød gedeost i rulle (evt ost uden ged)

6 stilke frisk rosmarin

1 kg bagekartofler

2 spsk olie

1 dl vand

 

Salat:

1 rødsalat

1 hjertesalat

2 avocado

1 rødløg

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

*

 

Skær baconen i små terninger. Skær osten i tynde skiver eller smuldr den mellem fingrene.

Pil bladene af rosmarinen og hak dem fint.

 

Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 3 mm tykke skiver.

Læg et lag kartofler, taglagt, i bunden af et smurt, ovnfast fad.

Drys lidt bacon, lidt ost, lidt rosmarin og lidt salt og peber oven på kartoflerne.

Læg endnu et lag kartofler, drys med bacon, ost, rosmarin, salt og peber osv.

Slut af med et lag kartofler.

 

Hæld 1 dl vand ved og tryk kartoflerne sammen og ned i fadet med hænderne.

Dryp 1 spsk olie over kartoflerne og dæk fadet med alufolie.

 

Bag kartoffellasagnen 1 time ved 200 °C.

Prik i kartoflerne med en lille spids kniv og tjek, om de er møre.

Bag evt. lasagnen lidt længere.

 

Skyl og tør salaten og skær den i strimler.

Skær avocadoen i terninger og hak løget fint.

Pisk olie og eddike sammen og bland salat, avocado, løg og dressing grundigt.

Smag salaten til med salt og peber og server salaten til kartoffellasagnen.

 

TIPS: Den mest velegnede gedeost er typen uden hvid skorpe. Kan du kun få osten med skorpe, kan du købe lidt ekstra og skære skorpen af.

 

Kartoffellasagne med gedeost og bacon

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.650 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her