Stærke gulerødder med kerner og krydderurter er et godt vitamintilskud på enhver årstid! - Ide til lækkert mellemmåltid.
150 g gulerødder
½ løg
½ chilipeber
½ spsk solsikkeolie
1 tsk solsikkekerner
havsalt
nogle kviste persille
1 skive baguette (25 g)
*
A. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Pil løget og skær det i tern. Hak chilipeberen.
B. Varm olien op og svits gulerødder, solsikkekerner og chili.
Krydr med salt og lad det stege i 5 min.
C. Drys hakket persille over og server baguette til.
Chilipeber giver ikke kun maden dens typiske, skarpe smag, men beriger den også med værdifulde stoffer.
Forskere ved stadig ikke, hvilket stof i chilien, der fremmer kroppens egen opbygning af koaguleringsstoffer, men det er bevist, at mennesker med et højt forbrug af chili næsten ikke lider af sygdomme i blodkarrene såsom åreknuder og åreforkalkning.
Pr portion 783/188 kJ/kcal. 4 g protein. 11 g fedt. 16 g kulhydrat. 5 g fibre.