Lige nu titter
kantarellerne frem på deres yndlings voksesteder. Her i højsæsonen forhandler
de fleste supermarkeder også friske kantareller endda til rimelige priser. Nyd
de friskstuvede kantareller på ristet brød som en forret eller til frokost
måske med en frisk og let bitter, grøn salat.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min.
#
125 g friske
kantareller
1 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
5 g frisk ingefær
15 g smør eller 1 spsk
olie
1-1½ dl piskefløde
2-3 tsk citronsaft
flagesalt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
2-4 skiver lyst brød
evt. persille eller
basilikum
*
1. RENS
kantarellerne med en lille børste eller pensel, og del de største i mindre
stykker.
2. PIL skalotteløg
og hvidløg, og hak dem fint med en skarp kniv.
Skær skrællen af
ingefæren, og hak den fint.
3. SAUTER
skalotteløgene bløde på en pande med smør eller olie, og tilsæt hvidløg,
ingefær og kantareller.
Skru lidt op, og
steg, til kantarellerne falder lidt sammen (3-5 min.).
4. KRYDR med salt og
peber, og tilsæt fløde.
Giv det et opkog, og
lad det simre til cremet konsistens.
Smag til med
citronsaft og evt. lidt mere salt og peber.
Anret straks på
friskristet brød.
Drys evt. med
friskhakket persille eller basilikum.
TIPS: Du kan også
bruge opskriften til sauce til fx pasta eller kød eller til en skøn suppe:
Tilsæt 1½-5 dl hønsebouillon sammen med fløden. Jævn evt. saucen med lidt
majsstivelse rørt ud i koldt vand.