Foto: Marianne
Asmussen
1 gl gammeldags marinerede sild
2 dl mayonaise
1 dl cremefraiche 18%
2 spsk flødeskum
1 tsk stærk karry
1 tsk dijonsennep
¼ tsk salt
peber
4 hårdkogte æg
5 skiver syltede rødbeder
1 mellemstort løg
4 spsk klippet purløg
*
Sildefileterne afdryppes og skæres i stykker.
Mayonaise, cremefraiche, flødeskum, karry, sennep, salt og peber røres sammen.
Hårdkogte æggeblommer, æggehvider, rødbeder og løg hakkes/skæres i små tern.
Halvdelen af mayonaisen røres ud på et rundt fad, derpå sild - resten af mayonaiseblandingen derover, i midten pyntes med rund "bunke" rødbedetern, rundt om laves en ring af æggeblommerne - en ring af løgtern - en ring purløg - en ring af æggehvide.
En fryd for øjet og en god sildemad med et glas øl ell. snaps til.