Nyd fridagene med lidt ekstra godt til frokost. Her er
serveret el sommerlig kold frokost, der både er velsmagende og mættende. kan
gøres klar i forvejen, så det er let at have familie eller gæster.
6-8 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 50
min.
#
750 kg roastbeef (af okseinderlår eller okseklump, snøret)
15 g smør
1 spsk olie
1-2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Marinerede kartofler:
1 kg nye kartofler
1 dl olie
2 spsk limesaft
1 bundt bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
Guacamole:
4 modne avocadoer
1-2 lime
2-3 fed hvidløg
4 tomater
½-1 jalapeño (eller anden frisk chili efter smag)
Tilbehør:
frisk koriander og thai-basilikum
grøn salat
1 lime
*
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og brun det på alle sider på
en pande eller i en stegegryde smør og olie i.
Krydr med salt og peber.
Læg roastbeefen i et ovnfast fad, og sæt et stegetermometer
i midten af kødet.
Sæt fadet i midten af ovnen, tænd på 150 °C, og steg i ca.
45 min, til centrumtemperaturen er 55-60 °C.
Afkøl kødet i køleskab.
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i 15-20 min.
Afkøl kartoflerne og skær dem i skiver.
Vend kartoflerne med en blanding af olie. limesaft og hakket
persille, og krydr med salt og peber.
Halver avocadoerne, fjern stenene, og træk skrællen af.
Blend avocadokødet med friskpresset limesaft og knust
hvidløg.
Tilsæt fine terninger af tomat.
Smag til med salt og finthakket frisk chili efter smag.
Skær roastbeefen i tynde skiver, og anret med guacamole,
salat, krydderurter og limestykker.
Server med de marinerede kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin