I en lun sommertid er kolde supper en herlig måde at få en
let forret med masser af grønsager på. Kolde grønsagssupper kan også nydes til
frokost, så lav evt. en ekstra portion.
Arbejdstid: 20 min. + tid til afkøling. Stege-/kogetid: 20
min. 4 personer.
#
750 g tomater
3-4 stilke bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
3-4 kviste frisk timian
4 dl vand eller bouillon
1-2 spsk balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
4 skiver lyst brød
VASK tomaterne og skær to af dem i små terninger til
suppefyld.
Skær resten i grove stykker.
Rens bladselleristilkene og snit dem fint.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
SAUTER løgene blanke i en gryde med olie.
Tilsæt timian, hvidløg og bladselleri og steg det med et par
min.
Tilsæt tomatstykkerne og vand eller bouillon.
Kog ca. 15 min.
Blend suppen glat og smag den til med balsamico, salt og
peber.
Sæt suppen i køleskab og lad den blive kold.
SMAG suppen til igen (kold mad smager ikke så kraftigt som
varm mad) og tilsæt de små tomatterninger. Anret i skåle.
SKÆR brødet i aflange stykker og rist dem på en tør pande på
alle sider.
Server dem til suppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin