1 kg kalvebryst
75 g salt
1 l. vand
2 løg
3 fed hvidløg
2 porre
2 gulerødder
10 blade laurbær
1 bdt Timian
1 bdt Persille
25 peberkorn
1 bdt Purløg
18 blade husblas
½ spsk rødvins vinaigre
2 dl kalvefond
Kødet lægges i vand med saltet i 12 timer.
Kom kødet op i en gryde og dæk det med 1 l. vand uden salt.
Rens løg, hvidløg, gulerødder og porre, del løgene i kvarte og porrene
og gulerødderne skæres i skiver på ca 2 ½ cm.
Bring vandet i kog og skum af, tilsæt grønsagerne, krydderurterne,
laurbærbladene og hel peber.
Lad vandet koge op igen, skru ned så overfladen skælver og kog i 1 ½
time.
Tag kødet op og læg det i pres til det er kølet af, si lagen og kog den
ind til der er 5 dl tilbage.
Tilsæt kalvefond, vinaigre, husblas og smag til med salt og peber.
Kødet skæres i terninger (1 1/2x1 ½ cm.) og kommes i en form og hæld
lagen over, afkøl i køleskab og når sylten er stivnet er den klar til
servering.