Pr. person:
1 italiensk bolle
1 spsk Buko Frisk med pikante urter
1 skive røget skinke (ca. 15 g)
3 radiser
2 sorte oliven uden sten
1 tsk pinjekerner
Tilbehør: melon i både
Lun evt. bollen og flæk den.
Smør bollen med friskosten.
Fyld bollen med skinke samt radise- og olivenskiver.
Drys pinjekernerne over og luk bollen.
Energiindhold for een bolle: 2280 kJ
Energifordeling: Protein: 14%, Kulhydrat: 63%, Fedt: 23%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 15 min
Salat med kyllingelever
2 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk vand
2 tsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 uskrællede æbler , fx coxorange eller ingridmarie (ca. 275 g)
100 g Apetina i blok
300 g optøede frosne kyllingelevere
10 g smør
½ tsk tørret timian
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
6 dl icebergsalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
2,5 dl kogte ris, fx basmatiris (ca. 125 g)
3 dl majskerner fra dåse eller optøede frosne (ca. 150 g)
Tilbehør: 120 g ristet flutes
Bland citronsaft, vand, sukker, salt og peber sammen i en skål. Smag til.
Vask og tør æblerne, skær dem i halve og fjern blomst, stilk og kernehus.
Skær de halve æbler i tynde skiver og vend dem i dressingen.
Skær osten i tynde skiver og del hver skive i brud.
Del de dobbelte levere i 2 og rens dem for sener og hinder.
Tør leverstykkerne. Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg leverne ved jævn varme i 3 min. - vend dem af og til.
Drys med timian, salt og peber.
Lad de stegte kyllingelevere hvile tildækket i 5 min.
Læg icebergsalat, ris, majs og ost lagvis på tallerkener.
Fordel først de lune kyllingelevere i salaten og dernæst æbler med dressing.
Spis straks salat med kyllingelever sammen med ristet flute.
Hvis du ikke har en rest kogte ris, skal du koge ¾ dl ris i 1¼ dl vand tilsat lidt salt.
Energiindhold pr portion: 1600 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 48%, Fedt: 29%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 30 min.