Hamburgere findes i et utal af variationer, denne er den
enkle, lette og velsmagende.
Til 6 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
750 g hakket oksekød
salt og peber fra kværn
1 æggehvide
olie til pensling
Desuden: hamburgerboller
1 stort løg
1-2 store tomater
*
1. Kødet æltes med peber og æggehvide.
Form farsen til store, men ikke særligt tykke hakkebøffer,
der pensles med lidt olie og steger ganske kort på grillen, 1-2 min.
Efter stegningen drysses med salt.
2. Flæk bollerne.
De kan evt. pensles med olie, men det er ikke nødvendigt.
Læg dem med snitfladen nedad på grillen og lad dem riste.
3. Læg 1 hamburger i hver bolle sammen med tynde løgskiver
og 1 tyk skive tomat.
Husk sennep og ketchup!
Variationer:
Cheeseburgere: Læg 1 skive mild ost over hver hakkebøf, når
de er vendt sidste gang på grillen. Osten skal næsten smelte. Fyld bollerne som
ovenfor. Hamburgers eller
Cheeseburgers kan krydres med barbecue krydderi, som kan
blandes i kødet eller drysses på inden stegningen.
Fyldet kan varieres med sprødstegt bacon, svitsede løgringe,
salatblade, ringe af peberfrugt, brøndkarse eller bønnespirer.
I stedet for sennep og ketchup kan du komme en krydret
dressing i bollerne.
Info om hamburger og bøfsandwich