Kartoffelfritter:
1 kg kartofler mellemstore, skåret i både
1 liter vand
1 tsk groft salt
25 g smør
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 bøffer:
400 g magert, hakket oksekød (ca. 12% fedt)
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 burgerboller
Fyld:
2 spsk krydret mayonnaise Miracle Whip
2 groftrevne gulerødder (ca. 100 g)
¼ tsk groft salt
4 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
2 spsk kapers uden lage
Kartoffelfritter: Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber.
Vend rundt, så alt bliver godt blandet.
Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, ca. 15 min. ved 250°C til de er gyldne. Vend i fritterne af og til.
Flæk burgerbollerne, læg dem øverst i ovnen på ovnristen og lad dem riste med ca. 5 min. (ca. 20 min. i alt).
4 bøffer: Form imens kødet til 4 flade bøffer (ca. 10 cm i diameter).
Lad lidt smør blive gyldent i en pande.
Steg bøfferne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side - skru op til kraftig varme når bøfferne bliver vendt. Drys med salt og peber.
Tag bøfferne op og hold dem varme.
Fyld: Smør de varme boller med mayonnaise og læg dem sammen om de revne gulerødder, salt, løg, de varme bøffer og kapers (stik evt. pinde midt igennem burgerne, så de ikke vælter).
Madpakke til i morgen: Hamburgere smager også herligt kolde som en del af madpakken. Pak dem i madpapir og læg dem i en lille boks, så de ikke bliver fladtrykte. Fryseegnet: Nej.