Logo

Hønsesalat med selleri og karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsesalat med selleri og karry

 

Denne spændende hønsesalat er smagt til med karry og har fået fylde og bid af to slags selleri.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 45 min. 6 personer

 

#

1 frisk kylling (1200 g)

1 liter vand

1 terning grønsagsbouillon

250 g skrællet knoldselleri

3 stilke bladselleri

 

Dressing:

2 dl cremefraiche, græsk yoghurt eller skyr

75 g mayonnaise

1-2 tsk dijonsennep

1-2 tsk karry

salt og friskkværnet peber

 

Pynt: sprøde salatblade og evt. sprødstegt bacon/ lufttørret skinke

 

Tilbehør: lyst brød eller rugbrød

*

 

Læg kyllingen i en gryde med vand og bouillonterning, og giv den et stille opkog.

Skru ned, fjern skum, og lad kyllingen simre i 45 min.

Lad den afkøle i bouillonen.

 

Skær skrællet knoldselleri i tynde strimler.

Blancher dem i 1 min. i kogende, letsaltet vand, og læg dem straks i iskoldt vand.

Dryp dem af i en sigte.

 

Skræl bladselleri stilkene, og snit dem fint.

Læg dem i isvand i 15 min., og lad dem dryppe af i en sigte.

 

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med karry, salt og peber.

 

Tag kyllingen op af bouillonen, og træk skindet af.

Pluk kødet af skroget og del/skær det i mundrette stykker.

Vend dem i dressingen sammen med afdryppet knold- og bladselleri.

 

Anret hønsesalaten i en skål eller på et fad med sprøde salatblade og sprødstegt bacon eller skinke.

 

TIPS: Original hønsesalat indeholder hvide aspargessnitter, champignon og ikke knoldselleri.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.730 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her