Denne
spændende hønsesalat er smagt til med karry og har fået fylde og bid af to
slags selleri.
Arbejdstid:
45 min. Kogetid: 45 min. 6 personer
#
1
frisk kylling (1200 g)
1
liter vand
1
terning grønsagsbouillon
250
g skrællet knoldselleri
3
stilke bladselleri
Dressing:
2
dl cremefraiche, græsk yoghurt eller skyr
75
g mayonnaise
1-2
tsk dijonsennep
1-2
tsk karry
salt
og friskkværnet peber
Pynt:
sprøde salatblade og evt. sprødstegt bacon/ lufttørret skinke
Tilbehør:
lyst brød eller rugbrød
*
Læg
kyllingen i en gryde med vand og bouillonterning, og giv den et stille opkog.
Skru
ned, fjern skum, og lad kyllingen simre i 45 min.
Lad
den afkøle i bouillonen.
Skær
skrællet knoldselleri i tynde strimler.
Blancher
dem i 1 min. i kogende, letsaltet vand, og læg dem straks i iskoldt vand.
Dryp
dem af i en sigte.
Skræl
bladselleri stilkene, og snit dem fint.
Læg
dem i isvand i 15 min., og lad dem dryppe af i en sigte.
Rør
ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med karry, salt og peber.
Tag
kyllingen op af bouillonen, og træk skindet af.
Pluk
kødet af skroget og del/skær det i mundrette stykker.
Vend
dem i dressingen sammen med afdryppet knold- og bladselleri.
Anret
hønsesalaten i en skål eller på et fad med sprøde salatblade og sprødstegt
bacon eller skinke.
TIPS:
Original hønsesalat indeholder hvide aspargessnitter, champignon og ikke knoldselleri.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin