Hønsesalat er et hit - også med kylling. Vi har stegt
kyllingeskindet sprødt, og brugt det i stedet for bacon.
2 personer. Er du alene så halver portionen.
Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 20 min.
#
1 kyllingebryst eller 3 hele kyllingelår
1 citron [øko]
5 hele sorte peberkorn
¼ liter hønsebouillon
3-4 spsk mayonnaise
1 dl cremefraiche 9% eller 18%
1-2 tsk dijonsennep
frisk estragon, kørvel og purløg
salt og friskkværnet peber
2 stilke bladselleri
Tilbehør:
lyst brød eller rugbrød sprøde salatblade kyllingeskind
eller 3-4 skiver bacon
*
Træk skindet af kyllingekødet, og skær det i 3-4 cm stykker.
Steg dem sprøde på en middelvarm pande i ca. 10 min. Dryp af
på køkkenrulle.
Læg kyllingebryst (eller lår) i en gryde med et par
citronskiver og hel sort peber.
Hæld bouillon ved, og giv det et opkog.
Skru ned, og lad det simre ganske svagt under låg i 15-20
min.
Tag gryden af varmen, tag låget af, og lad kødet køle af i
bouillonen.
Tag kyllingestykkerne op, og pluk kødet i aflange strimler.
Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen, og smag til med 1-2 tsk
citronsaft, sennep, finthakkede krydderurter, salt og peber.
Tilsæt fintsnittet bladselleri og kyllingekød, og smag til
med salt og peber.
Server salaten på let ristet brød med salatblade og
sprødstegt kyllingeskind eller stegt bacon.
Alternativ Hønsesalat
til 2 personer på 45 min. Ikke fryse-egnet:
#
1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
1 økologisk citron
frisk estragon (eller timian)
3 stk hel sort peber
¼ l hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk mayonnaise
3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber
125 g champignon (i skiver)
2 stilke blegselleri (fintsnittede)
2 forårsløg (fintsnittede)
Pynt:
sprøde salatblade
2-3 skiver bacon
Tilbehør: hjemmelavet brød eller rugbrød
*
1. Læg kyllingekødet i en gryde med et par citronskiver, en
kvist estragon og peberkorn.
Hæld bouillon ved og giv det et opkog.
Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min.
Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i
bouillonen.
2. Træk skindet af kyllingestykkerne og pluk kødet i aflange
strimler.
3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft,
sennep, finthakket estragon, salt og peber.
4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød
og smag til med salt og peber.
Masser af variationer
Brug de råvarer, der er i sæson: Om sommeren er det fx
lækkert med halve cherrytomater og frisk basilikum og i foråret godt med
fintsnittet (evt. blancheret) spidskål eller friske asparges og dild.
Hønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og
tilsættes andre grønsager som blancherede grønne bønner, ærter eller rodfrugter,
skåret i mundrette stykker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin