Disse pølsebrød er ligesom pølsehorn, men bagt med en
smagfuld dej med rugmel, der er rullet omkring pølsen som et snobrød.
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid:
15-20 min.
#
Dej:
50 g gær
5 dl vand
2 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk honning
300 g rugmel
ca. 550 g hvedemel
Fyld:
8 wienerpølser
Pynt: 1 æg
2-3 spsk gule hørfrø eller sesamfrø
Sennepsdressing:
3 spsk grov sennep
2 spsk honning
Tilbehør: evt. ketchup
evt. en stor skål salat
*
Rør gær ud i lunkent vand i en stor skål.
Tilsæt olie, salt, honning og rugmel.
Rør hvedemelet i, og ælt dejen, til den er blød og lidt
klæg.
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Del dejen i 8 stykker.
Tril hvert stykke til en pølse på ca. 50 cm.
Rul dejen omkring pølserne, og læg pølsehornene med god
plads imellem på en bageplade med bagepapir.
Dæk dem med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i 30
min.
Varm ovnen op til 200 °C.
Rør sennep og honning sammen.
Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med hør- eller
sesamfrø.
Bag hornene i 15-20 min, til de er gyldenbrune og
gennembagte.
Server hornene med senneps-honningdressing og evt. ketchup
og en stor skål salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin