Hornene er lækre at tage med i madpakken.
25 g gær
3 dl mælk
½ tsk sukker
1 tsk salt
100 g fuldkornshvedemel
ca. 400 g hvedemel
200 g god revet ost
150 g skinkestrimler
Æg til pensling
Nigellafrø til pynt
Gæren opløses i mælken med salt og sukker.
Fuldkornsmel og hvedemel tilsættes og dejen æltes glat og smidig.
Dejen hæver tildækket i 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i 3 lige store stykker.
Disse udrulles til cirkler, der hver skæres i 6 trekanter, således at der bliver 18 trekanter ialt.
Fordel revet ost og skinke på trekanterne og rul dem sammen til horn fra den lange ende.
Læg hornene med spidsen nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ½ time.
Pensl med æg og drys med nigellafrø.
Hornene bages ved 180°C i 15-20 minutter til de er pænt gyldne.
Afkøler på bagerist.
Tips: Nigellafrø er det samme som Jomfru i det grønne.