Sådan laver du den perfekte æggekage i ovn! Det er en
gammeldags æggekage - Den helt rigtige.
Der er brugt sødmælk, bacon – og endda lidt baconfedt – og
et dejligt, friskbagt rugbrød.
En æggekage er jo sund, men hvis man ønsker en mere
kalorielet udgave, kan man bruge minimælk, kalkunbacon og stenalderbrød (eller
helt undvære brød).
Den her æggekage bliver altså lavet på gammeldags facon og
med masser af kærlighed og af 14 smukke økologiske æg fra fritgående høns.
# GAMMELDAGS ÆGGEKAGE:
14 æg
2 dl mælk (fx sødmælk)
2 tsk bagepulver
1 spsk salt
friskkværnet peber
bacon (køb et stykke og skær lidt tykkere skiver)
3 tomater
purløg
rødbeder
evt. sennep
*
1. Steg eller bag baconskiverne. fx ved 200 °C i ca. 15 min.
Gem fedtet til senere.
2. Del æggene så hviderne kommes i én skål og blommerne i en anden.
3. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker.
4. Pisk æggeblommerne sammen med mælk, bagepulver, salt, peber og vend derefter
forsigtigt æggehviderne deri.
5. Kom baconfedtet på en pande – som kan tåle at komme i ovnen – og opvarm det
ved middel varme.
Hæld derefter æggemassen på og lad det stege i ca. 1 minut.
6. Kom panden i ovnen og bag æggekagen i 25 min. ved 200 °C almindelig ovn.
Pynt æggekagen med stegt bacon, friske tomatskiver og
purløg.
Spis din æggekage med en skive friskbagt rugbrød og med rødbeder
til.