4 bøftomater eller 8-10 almindelige
½ dl olie
2 dl ris
persille efter smag
2 løg
1 terning grønsagsbouillon
2 spsk tomatpuré
ca. 1 dl vand
salt og peber
rasp
ca. 4 kartofler
Skær et låg af tomaterne og skrab indholdet ud. Læg tomatindmaden til
side og kom de udhulede tomater i en bageform, gem tomatlågerne.
Hak løgene og steg dem i olie med persille, salt og peber i nogle minutter. Hæld vand, tomatpuré, tomatindmad, bouillonterningen og risen ved og lad det småkoge indtil det meste af væsken er forsvundet.
Risen skal ikke være blød.
Lad fyldet stå i stegepanden medens du skræller og skærer kartoflerne i skiver.
Fyld tomaterne til kanten og læg låget på.
Drys lidt rasp over.
Læg kartoffelskiverne rundt om tomaterne og hæld lidt olie samt salt og
peber på.
Lad retten stå i ovnen på ca. 175°C indtil kartoflerne og risen er bløde,
ca. 1 times tid.