Fjordrejer er en af de helt store danske delikatesser. De
lever som navnet antyder i de danske fjorde og er i sæson fra april til
oktober.
Til 4 stykker smørrebrød
#
300 g pillede fjordrejer
½ spidskål
2 syltede grønne tomater
Kærnemælksmayonnaise:
2 æggeblommer
½ spsk Colemans sennepspulver
1 spsk citronsaft
skal af ½ øko-citron
5 dl solsikkeolie
½ dl kærnemælk
havsalt og friskkværnet peber
Anretning:
lidt dildkviste
4 skiver briochebrød eller sigtebrød
*
Tag rejerne ud af køleskabet.
Skær spidskål et i halve, og pluk de inderste spæde blade
ud.
Kom dem i en skål med meget koldt vand.
Skær de syltede grønne tomater i tynde både.
Pisk eller blend med en stavblender æggeblommer,
sennepspulver, salt, peber og citronsaft og -skal godt sammen.
Kom olien i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til
konsistensen er homogen.
Tilsæt derefter kærnemælken lidt ad gangen, til mayonnaisen
er helt ensartet fast og glat, og kom den i en sprøjtepose.
Rist hvedebrødet på en brødrister eller en grillpande.
Smør brødet med mayonnaisen, og kom skiftevis rejer,
kålblade og grønne tomater på brødet.
Kom små dupper af kærnemælksmayonnaise på og slut af med små
dild kviste.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin