Nyd en dejlig
tivolimad mindst en gang denne sommer.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.
#
2 skiver lyst brød
evt. smør
2-4 salatblade
150-200 g
friskpillede fjordrejer
Citronmayonnaise:
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
2 dl mild smagsneutral
olie, fx rapsolie
dild
salt og peber
*
Lad æggeblommer og
olie få stuetemperatur.
Pisk æggeblommerne
sammen med citronsaft og salt.
Pisk olien i i en
tynd stråle.
Smag den færdige
mayonnaise til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft eller fintrevet
citronskal.
Anret rejerne på
(smurt) brød med skyllede, slyngede salatblade, og top op med citronmayonnaise.
Pynt med dild og
friskkværnet sort peber.
TIP: Kog og pil dine
rejer selv.
Giv 2 liter vand et
opkog, og tilsæt 1 spsk salt og 1 tsk sukker.
Hæld 500 g friske
fjordrejer i det spilkogende vand, og vend rundt, til alle rejer er røde, og
vandet akkurat koger igen.
Hæld rejerne i et
dørslag, skyl dem i koldt vand, og bred dem ud på et fad.
Pil rejerne, mens de
er lune: Tag fat i kanten af rygskjoldet og vip det og benene af i et tag.
Klem rejens hoved af
med den ene hånd, og klem let på halespidsen, og hiv haleskjoldet af med den
anden
TIPS: Smag evt
færdigkøbt mayonnaise til med citronsaft og citronskal.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin