Logo

Fjordrejer med citronmayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjordrejer med citronmayonnaise

 

Nyd en dejlig tivolimad mindst en gang denne sommer.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.

 

#

2 skiver lyst brød

evt. smør

2-4 salatblade

150-200 g friskpillede fjordrejer

 

Citronmayonnaise:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1 spsk citronsaft

1 knsp salt

2 dl mild smagsneutral olie, fx rapsolie

dild

salt og peber

*

 

Lad æggeblommer og olie få stuetemperatur.

Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt.

Pisk olien i i en tynd stråle.

Smag den færdige mayonnaise til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft eller fintrevet citronskal.

 

Anret rejerne på (smurt) brød med skyllede, slyngede salatblade, og top op med citronmayonnaise.

Pynt med dild og friskkværnet sort peber.

 

TIP: Kog og pil dine rejer selv.

Giv 2 liter vand et opkog, og tilsæt 1 spsk salt og 1 tsk sukker.

Hæld 500 g friske fjordrejer i det spilkogende vand, og vend rundt, til alle rejer er røde, og vandet akkurat koger igen.

Hæld rejerne i et dørslag, skyl dem i koldt vand, og bred dem ud på et fad.

Pil rejerne, mens de er lune: Tag fat i kanten af rygskjoldet og vip det og benene af i et tag.

Klem rejens hoved af med den ene hånd, og klem let på halespidsen, og hiv haleskjoldet af med den anden

 

TIPS: Smag evt færdigkøbt mayonnaise til med citronsaft og citronskal.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her