Hurtig mad - saftige
fiskefrikadeller - lækre til både aftensmad og næste dags frokost og ude i det
fri. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 10 min. Fryseegnede (ca. 12 frikadeller)
#
400 g grov fiskefars
100 g røget laks
2 stilke blegselleri
(finthakkede)
1-2 gulerødder
(revne)
1 spsk olie + 15 g
smør
Sauce:
150 g kvark, skyr
eller græsk yoghurt
4 spsk hakkede
krydderurter (fx dild, persille, purløg, basilikum, oregano, mynte)
1 fed hvidløg
(knust)
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler eller rugbrød og grøn salat
*
Hak laksen groft med en kniv og rør den i farsen sammen med
blegselleri og gulerod.
Smag til med salt og peber og steg farsen som frikadeller på
en pande med smør og olie i ca. 5 min. på hver side.
Rør kvark el.lign. sammen med krydderurter, hvidløg, salt og
peber.
Server frikadellerne med krydderurtekvark, kartofler og grøn
salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin