En fiskeret som dufter af garam masala og chili. Reguler
styrken og heden med mere eller mindre, stærkere eller mildere chilifrugt.
• Fisk indeholder meget protein • Ris indeholder, udover
kulhydrater også magnesium.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sandart på indisk vis:
600-800 g filet af sandart
2 tomater
2 fed hvidløg
1 grøn chilifrugt
1 tsk salt
4-5 spsk olie
1+1 tsk gurkemeje
3 dl hvide ris
½-1 tsk rød chilipeber
1 tsk garam masala
1 tsk paprika
frisk koriander
* Fremgangsmåde:
1 Hak tomaterne fint. Pil og hak hvidløgsfeddene. Hak
chilien.
Bring 2 dl vand og 1 tsk salt i kog i en gryde og kog fileterne,
til de er hvide i kødet, ca. 1 min.
Tag fiskefileterne op med en hulske.
2 Opvarm 1 spsk olie i en gryde.
Tilsæt 1 tsk gurkemeje og risene og steg i ca. 1 min.
Kog risene (se pakkens anvisning om vandmængde og kogetid) .
3 Rør resten af de tørre krydderier ud i 1 dl vand.
Varm resten af olien ved jævn varme på en pande.
Tilsæt tomat, chilifrugt og hvidløg og brun til hvidløget er
gyldent.
Hæld vandet med krydderierne på, rør rundt og lad det koge
sammen, 3-4 min.
4 Læg fiskefileterne på panden og kog 4-5 min, eller til
fisken er færdig.
Dekorer med koriander.
Anret ris og fisk på fire tallerkener og server straks.
Tips & råd
Naan serveres i Indien til mange måltider. Pisk 1 æg sammen
og bland med 1 dl yoghurt, 2 spsk olie, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, ½ tsk
bagepulver, 2 tsk tørgær og ½ dl lunken mælk.
Hæld 7½ dl hvedemel i en skål.
Hæld æggeblandingen i melet og ælt dejen med hænderne.
Hæld 1½ dl lunken mælk over, lidt ad gangen og ælt dejen til
den er smidig.
Pensl dejen med olie, læg et fugtigt klæde over og lad den
hæve i 2½ time.
Del dejen i 6 flade brød, læg dem på 3 smurte plader og hæv
i 20 min.
Bag øverst i ovnen på højeste varme i 2-3 min.
SERVERINGSFORSLAG
Pak risene i en randform med hul i midten og vend dem så ud
på et serveringsfad.
Læg fisken med sauce i midten og garner med koriander og
lime.
PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751
Kulhydrat 30 g Protein 36 g Fedt 17 g (36%) Fibre 1 g