Logo

Sandwich bagt med asparges og aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du vil prøve en sandwich lidt ud over det sædvanlige, så er det her noget for dig. Kan foreksempel serveres hvis du får gæster på besøg til frokost eller som let aftensmad en varm sommerdag.

 

2 auberginer
1 spsk olivenolie
150 g grønne asparges
50 g smør
40 g finthakket forårsløg
60 g hvedemel
2 ½ dl mælk
3 spsk revet pecorino-ost
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
1 æggeblomme
 
Soufflé-låg
1 æggehvide
3 spsk revet pecorino-ost
 
Ovnen forvarmes til 200ºC.
Beklæd en bageplade med bagepapir. skær hver af auberginerne i 6
skiver på langs.
Drys dem med salt og sæt dem til side i 30 min.


Skyl dem derefter i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle eller
et viskestykke.
Læg aubergineskiverne på grillristen og pensl dem med olie. Bag dem
lysebrune på hver side, ca. 5 min. og læg dem på køkkenrulle. Gør
aspargesene i stand, skær den træede ende af.
Damp dem kort i en lille smule vand i en gryde eller i mikrobølgeovnen.
Skær 6 asparges i 5 cm lange stykker og stil dem til side.
De resterende asparges hakkes fint.
Sauter forårsløgene i smør ved middel varme.
Tilsæt melet og rør grundigt.
Mælken tilsættes gradvist, mens der røres i saucen.
Kog den igennem ved lav varme 3-4 min til den er jævn og blank. tilsæt
ost, citronsaft, salt, peber, æggeblomme og hakket asparges. rør rundt
og tag saucen af varmen.
Læg 6 aubergineskiver på bagepladen og fordel aspargesstuvningen
ligeligt på de 6 skiver.
Læg de øvrige 6 skiver på som låg.
 
Soufflélåg: Pisk æggehviden helt stiv med håndmixer og fordel den
piskede æggehvide ligeligt over auberginesandwich'erne.
Drysses med ost og pyntes med aspargesstykker.
Bages i 15 min til osten er smeltet og æggehvidelåget er fast.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.396 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her