Dansk sommer er lig med kartoffelmadder. Gør det helt enkelt
med lidt mayonnaise og purløg eller prøv en kombination med sild og dild eller
med ramsløg og bacon.
Smørrebrød med
kartofler og kryddersild
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min.
#
1-2 gammeldags modnede kryddersildefileter
2 æg (hårdkogte eller smilende)
150 g kogte nye kartofler
2 skiver rugbrød
evt. smør
2-4 salatblade
Dildcreme:
1 dl græsk yoghurt, skyr fraiche eller cremefraiche
1 tsk dijonsennep
½ rødløg
1 bundt dild
salt og peber
*
Rør græsk yoghurt med sennep, og tilsæt finthakket rødløg og
fintsnittet dild.
Smag til med salt og peber.
Dup kryddersildene med et stykke køkkenrulle, og skær dem i
passende stykker.
Pil æggene, og skær dem i skiver eller både.
Skær de kogte kartofler i skiver.
Smør evt. brødet med smør, og læg det på to tallerkener.
Læg derefter salatblade, kartofler, sild og æg på brødet.
Slut af med dildcreme, og pynt evt. med lidt dild.
Sandwich med
kartofler og ramsløgs-mayonnaise
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min.
#
150 g kogte nye kartofler
2 tomater
4 skiver lyst brød
4 sprøde salatblade
4 skiver stegt bacon
Mayonnaise:
10-15 blade ramsløg
1½ dl koldpresset mild olie
1 æggeblomme (evt. pasteuriseret)
1 tsk citronsaft eller lys eddike
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
*
Skyl ramsløgsbladene, og tør dem grundigt.
Blend dem med olien til en grøn puré.
Pisk eller blend æggeblommen med citronsaft eller eddike
samt salt, til det bliver tykt.
Tilsæt ramsløgsolien ganske lidt ad gangen.
Smag til med friskkværnet peber.
Skær kartofler og tomater i skiver.
Rist brødet let eller grill det på en grillpande.
Smør det med den grønne mayonnaise, og læg det sammen med
salatblade, kartofler, tomater og sprød bacon.
Nyd straks!
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin