Tilpasset camping og Trangia sæt
Blinis:
2 dl mælk
1 dl creme fraiche
10 g gær
Lidt salt
1 æggeblomme
1 stiftpisket æggehvide
Ca. 3 dl hvedemel,
evt. ½ hvede- og ½ boghvedemel
Fyld:
150 g dampet rødspættefilet
1 lime
½ bundt hakket dild
1 rødløg
Smør
Salt og peber
Lun mælk og halvdelen af creme fraichen i den lille gryde.
Udrør gær og salt deri. Tilsæt æggeblomme.
Rør med hvede- og boghvedemel, til dejen har en glat konsistens.
Lad dejen hæve i en halv times tid, hvorefter den piskede æggehvide vendes i. Steges i smør som små klatter, ca. en halv cm tykke.
Fisken dampes i lidt vand, til den er hvid og mør i den store gryde.
Hæld overskydende væde fra.
Creme fraiche blandes med fisk, limesaft og hakket dild.
Smag til med salt og peber.
Rødløg hakkes fint og drysses over til sidst.