400 g fårefars
1 fed hvidløg
1 løg
1 æg
1 spsk olivenolie
1 skive hvedebrød eller flûte
persille
salt og peber
Befri brødkrummerne for skorpen og blød den i vand.
Bland det hakkede kød i en skål med brødet, ægget, den hakkede persille og det hakkede løg.
Tryk hvidløgsfeddet ud med salt i en morter eller mellem to spiseskeer.
Kom det i farsen og rør godt rundt. Tilsæt salt og friskkværnet peber.
På Balkan krydrer man også tit med sukker ca. 1 tsk
Form otte aflange frikadeller af farsen og pensl dem med olivenolie før de sættes under grille ved god varme.
Er der kun 1 grill i ovnen skal frikadellerne vendes og pensel da med olie igen.
Afhængig af tykkelsen, vil stegetiden være ca. 10 min.
Kan serveres med røsti, rå løgringe sigtebrød og yoghurt smagt til med hvidløg og cayennepeber.