Hel bagt majroe med "råkost" vendt i
mormor-dressing og dild er en nem opskrift, der kan bruges som tilbehør til
aftensmaden eller som en let frokost. Denne opskrift på majroe og råkost kan
også bruges, som et supplement til madpakken.
Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.
Denne opskrift er nem
# Ingredienser
1 stor Gotlands majroe
(ca 1 kg selleri kan også bruges)
1 smule havsalt
Råkost med mormor-dressing:
1 æble
200 g savoykål, sommerkål eller spidskål
1 dl piskefløde
2 spsk sukker
4 spsk æbleeddike
havsalt og peber
10-15 g friskrevet peberrod
½ bundt dild
* Tilberedning
Skær top og bund af majroe, vask skrællen grundigt.
Gnid majroe med havsalt, kom majroe op i et ildfast fad og
sæt i ovnen.
Bag majroe 60-70 min ved 170 grader, så majroen bliver helt
mørt og falder lidt sammen.
Tag majroen ud af ovnen, lad den hvile 6-8 min.
Inden det skæres i tykke skiver og serveres med den cremet
"råkost"
Råkost med mormor-dressing:
Snit kål ud i helt fine strimler.
Skær æble i kvarte, frigør for kernehus, skær æblet ud i helt
fine både.
Rør fløde sammen med eddike, sukker, salt, peber og frisk
revet peberrod.
Vend kål og æbler i dressingen og lad det trække 5-10 min. -
smag til.
Anret salaten på toppen af majroe og drys med dild til
sidst.