6 personer.
2 stokke grønkål eller 1 pk. (375 g) grønkål, frosset, hakket
1 dl vand
3 spsk (25 g) smør/margarine
3 spsk hvedemel
2-3 dl mælk
salt
Evt. sukker
* Tilberedning
Med frisk grønkål (Trykkoger: 2-3 min. - alm. gryde: 15 min.):
Pil grønkålen fra stokken, rib den og skyl den godt.
Kom 1 dl vand i gryden.
Anbring grønkål en på risten eller i trådkurv.
Trykkog 2-3 minutter - afkøl hurtigt.
Hak grønkålen med kniv eller gennem kødhakker.
Med frossen grønkål (Trykkoger: 8- 10 min. - alm. gryde: 15 min.):
Kom 1 dl vand i gryden.
Læg den frosne grønkål heri.
Trykkog 8-10 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt mælken (3 dl til frisk grønkål og 2 dl til frossen)
Jævn med smørbolle rørt af 3 spsk (25 g) smør eller margarine og 3 spsk hvedemel.
Smag til med salt, evt. sukker.