Shishkebab findes i mange variationer, men altid med
lammekød. Det er en ret der
oprindeligt er skabt for Sultaner, men er blevet integreret i vores samfund måske
mere end nogen anden fremmed ret. Ofte er shishkebabben associeret med
afslutningen på en våd bytur.
Til 4 personer Marineringstid: 3-4 timer Tilberedningstid:
ca. ½ time
#
750 g skært lammekød, fra kølle eller kam
150 g bacon i store tern
grøn peberfrugt og/eller løg
Marinade:
5 spsk olie
2 fed hvidløg
1 citron
3 kviste frisk mynte eller 1 tsk tørret
1 kvist timian
salt og peber fra kværn
*
1. Skær lammekødet i store terninger, der lægges i en skål sammen med
baconskiverne, skåret i store firkanter.
2. Pisk en marinade af olie, presset hvidløg, reven
citronskal og saften af den halve citron.
Hak den friske mynte og drys den i sammen med timianblade.
Kværn rigeligt peber over.
Pisk det godt sammen og hæld det over kødet, der skal trække
mindst 3 timer.
Vend det af og til.
3. Stik ingredienserne skiftevis på lange spid.
Hvis du kan lide det, kan stykker af grøn peberfrugt og/eller
løg stikkes ind mellem kød og bacon.
4. Grill spiddene og vend dem ofte.
De skal have 10-12 min. alt efter, hvor store kødterningerne
er.
Til sidst drysses med salt.
5. Giv pilaff ris til (se opskrift) eller løse ris med
terninger af rå eller svitsede, røde peberfrugter og kogte kikærter i.
Server masser af groft brød til.
Tips: Kikærter spises meget i Mellemøsten. De fås tørrede og
skal ligge i blød natten over, hvorefter du koger dem møre i ca. 1½ time.
Herefter er kikærterne klar til fx at vendes i ris. Bruges også som fyld i
suppe. De kan pureres i en blender og bruges til dip.