Få denne græske opskrift på lækker lam i smagfuld marinade
og hjemmelavet tzatziki. En god måde at give smag til lammekødet. Hverdags
luksus!
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene,
så halver portionen.
Spid:
250 g lammemørbrad
2 spsk soja
1 spsk sesamolie
1 spsk sesamfrø
2 forårsløg
(fintsnittet)
1 rødløg (både)
Tzatziki:
½ l yoghurt naturel
½ agurk
125 g cherrytomater
(halve)
1 fed hvidløg
(knust)
salt og peber
*
Fjern sener, skær
lammemørbraderne i halve og vend dem i en skål med soja, sesamolie, sesamfrø og
forårsløg.
Lad yoghurt dryppe
af i et kaffefilter min. 20 min.
Flæk agurken og
skrab kernerne ud.
Skær den i skiver,
vend dem i en skål med ¼ tsk salt og lad dem trække 15 min.
Tør dem og vend dem
i yoghurten sammen cherrytomater, hvidløg og friskkværnet peber.
Sæt kødet på spid
sammen med rødløg og steg det på grillen (eller en grillpande) ca. 10 min.
TIPS: Erstat evt.
afdryppet yoghurt med græsk yoghurt, der ikke skal afdryppes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin