Næsten lige så godt som at rejse til Grækenland: lav disse
smukke, krydrede kebabspid og server på et leje af couscous
• Aubergine er en god folinsyrekilde • Hakket lammekød
indeholder ca. 12% fedt.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lammespid Græske:
Græske lammespid
400 g magert hakket lammekød
2 små auberginer
1 stort rødløg
1 lille fennikel
1 bundt persille
¼ dl (45 g) rasp
1 stort æg
¼ tsk tørret mynte
¾ dl friskpresset citronsaft
1 spsk olie
1 fed hvidløg
4 dl hønsebouillon (fond)
5 dl couscous
1 dl korender eller rosiner
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med at marinere auberginer, løg og fennikel.
Gør grønsagerne i stand og skær så auberginen i godt ½ cm tykke
skiver, løg og fennikel i både.
Bland citronsaft, olie og finthakket hvidløg i en skål og
læg grønsagerne i.
2 Ælt kød, hakket persille, rasp, æg og smuldret mynte
sammen i en anden skål.
Bland det godt.
Tril 16 kødboller affarsen.
Sæt aubergineskiver, kødboller, løg og fennikel skiftevis på
4 grillspid.
3 Bring bouillonen i kog ved jævn varme i en stor gryde.
Rør couscous og korender i.
Tag gryden fra varmen, læg låg på og lad det trække i 10
min.
4 Varm grillen imens.
Grill ca. 15 cm fra varmen til kødbollerne er gennemstegte,
ca. 10 min.
Vend spiddene en gang under grillningen.
Anret couscousen på et serveringsfad og læg kebabspiddene
ovenpå.
Garner med lidt friske mynteblade og evt. nogle cherry
tomater.
Tips & råd
Aubergine, eller ægplante som den også kaldes, er en oval,
aflang frugt som findes i handelen året rundt. Dens højsæson er sensommeren.
Den har en glat spejlblank mørkviolet skal.
Vælg faste frugter med blank og fejlfri skal. De skal føles
tunge i forhold til størrelsen. Farven skal være ens over hele frugten. Tryk
forsigtigt på frugten med tommelfingeren; hvis den er meget blød, er den
overmoden og har en besk smag; er den hård er den umoden.
PR. PORTION: Energi: Kcal 568 = kJ 2385
Kulhydrat 64 g Protein 33 g Fedt 20 g (32%) Fibre 8 g