1 skinkemignon
8 tynde træpinde
Marinade:
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 spsk soyasauce
2 spsk olie
2 tsk sukker
1 tsk gurkemeje
Peanutsauce:
4 spsk peanutbutter
3 spsk ymer
salt og peber
citronsaft
Skær kødet i lange strimler, 1-1 ½ cm tykke og læg dem i en skål.
Rør marinaden sammen og hæld den over kødet.
Bland det hele godt og lad det trække i køleskabet mindst en time.
Læg træpindene i koldt vand i 10 min.
Stik det marinerede kød på pindene og drej hele tiden en halv omgang, inden pinden stikkes igennem.
Der skal være et stykke tilbage af pinden, der kan bruges til skaft.
Grill satéen 5-6 min på en forvarmet gril, ca. 6 cm fra gløderne.
Vend dem flere gange.
Servér med peanutsauce, som røres af ymer og peanut, og smages til med salt, peber og citronsaft.