750 g oksekød
Marinade:
3 spsk sød soya sauce (Ketjap Manis)
1 spsk olie
Sauce:
200 g ristede jordnøddekerner eller jordnøddesmør (olie undlades)
3 cm. frisk ingefær
2 spsk olie
4 dl kokosmælk
1 lemonfrugt
1 spsk soyasauce
1 spsk palmesukker
½ tsk sambal oelek
30-40 små grillspid.
Skær kødet i ca. 1 - 2 cm tern.
Rør marinaden sammen af 3 spsk Kecap Manis og 1 spsk olie.
Placer kødet i en skål og hæld marinaden over kødet.
Stil skålen i køleskabet og lad den hvile i ca. 1 time. Kødet vendes
engang imellem.
Blend jordnødderne eller knus dem i en morter.(springes over hvis
jordnøddesmør bruges)
Tænd varm ovnen op til 250°C eller tænd grillen.
Skræl og riv ingefæren i jordnødde blandingen.
Varm olien op og rist jordnødde blandingen ved middel varme i ca. 3
min.
Kom kokosmælken, sambal oelek, soyasaucene, palmesukkeret i og pres
lemonsaften ud i saucen
Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min.
Kom 3 - 4 stykker kød på hver grillspid og læg dem på et fad.
Sæt fadet i den forvarmede ovn i ca. 30. min eller grill på grillen.
Kødet vendes af og til.
Tips: Det bedste resultat opnåes ved at lave retten på en åben grill.