En okseflanksteak er
en god delebøf, der kan købes til en overkommelig pris. Kødstykket er ikke så
tykt, så det er hurtigt stegt på en pande eller på en varm grill. Vi har valgt
at servere kødet i en salat med grillstegt frugt.
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid. 16 min. 4 personer
# Ingredienser til Salat med flanksteak og
paprikadressing:
1 okseflanksteak
(ca. 600 g)
2-3 nektariner eller
ferskner
salt og peber
1 spidskål
1 bundt forårsløg
1 bundt radiser
2-3 stilke
bredbladet persille
Paprikadressing:
3 spsk
sherryvineddike eller balsamico
6 spsk olie
1 spsk sød paprika
1 fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Sådan laves Salat
med flanksteak og paprikadressing:
Dup kødet tørt med
køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Steg kødet på en
varm grill, en grillpande eller en almindelig pande med lidt olie i ca. 8 min.
på hver side.
Læg kødet på en
tallerken.
Dæk med alufolie og
lad det trække i 8 min.
Vask nektarinerne,
halver dem og fjern stenene.
Steg de halve
frugter i 3-5 min. på grillen eller en pande.
Del kålen i kvarte,
skær stokken ud og snit kålen fint.
Rens forårsløg og
radiser og snit dem fint.
Skyl persilleblade
og pæne radiseblade.
Pisk vineddike og
olie sammen og tilsæt paprika, knust hvidløg, salt og peber.
Vend grønsagerne
sammen med halvdelen af dressingen og anret på 4 tallerkner eller et stort fad.
Skær kødet i tynde
skiver, vend dem med resten af dressingen og anret på salaten.
Skær evt. fersknerne
i mindre stykker og læg dem på salaten.
Server salaten med
brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------