Det anbefales at blive tilberedt i god tid, evt uden citrongræs, hvis det er til mere end 20 personer, da det tager lang tid at få citrongræsset gennem alle de rejer. Dressingen kan laves i forvejen, og spiddene kan stå klar i køleskabet fra om formiddagen.
10 citrongræsstilke
30 store rejer, burma rejer eller hummerhaler
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
10 små perleløg eller forkogte små skalotteløg
Chutney:
5 tomater
1 hakket løg
1 spsk olie
½ frisk rød chili
1 spsk sukker salt
masser af frisk koriander
Fjern de to yderste blade af citrongræsset.
Pil rejerne undtagen halestumpen, skær peberfrugterne i mindre stykker efter at have renset dem og pil og blancher løgene.
Sæt dem på citrongræssene, som var de spid, med skiftevis rejer, peberfrugt og løg, så farverne bliver smukke.
Chutney:
Hak tomaterne groft og sauter dem med løg i olie sammen med chili og sukker.
Når det ligner grød, tages det af varmen og smages til med salt og frisk koriander.
Serveres koldt til de varme spid, der grilles i ovnen tæt ved grillelementet i 12 minutter penslet med olie og drysset med salt og peber.