Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 15 min. + 4-6 timers marinering. Stegetid: 15-25 minutter
1 lille løg, hakket groft
6 fed hvidløg, hakket groft
4 blommetomater, hakket groft
15 g friske rosmarinkviste
15 g frisk persille
2 spsk Dijonsennep
3 dl rødvin
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber
2 lammekamme a ca. 700 g, velafpudsede og med rygradden hugget af.
Salat af hvide bønner:
250 g tørrede canellinibønner
9 dl hønsebouillon
1 lille løg, skåret i kvarte
1 gulerod, skåret i fire stykker
1 stilk blegselleri, skåret i fire stykker
1 ½ tsk tørret oregano
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 spsk rødvinseddike
2 spsk hakket frisk persille
1 stor tomat, skåret i tern
50 g grønne oliven, skåret i skiver
salt og friskkværnet sort peber
A. Hæld løg, hvidløg, tomater, rosmarin, persille, sennep, rødvin, salt og peber i en foodprocessor og blend det til en puré.
Hæld marinaden over i en stor skål, der ikke må være af metal.
Skær alt overflødigt fedt af lammekødet og læg det i marinaden.
Vend kødet, så det dækkes jævnt af marinade, dæk det til og stil det i køleskabet i 4-6 timer.
B. Salat af hvide bønner: Kom de tørrede bønner i en stor kasserolle og dæk dem med mindst den dobbelte mængde vand.
Bring bønnerne i kog og lad dem simre i 10 min.
Tag bønnerne af varmen og lad dem trække i 1 time.
Hæld vandet fra og skyl bønnerne.
Hæld bønnerne tilbage i kasserollen og tilsæt hønsebouillon, løg, gulerod, selleri og oregano.
Bring bønnerne i kog, skru ned for varmen og lad dem simre i 1-1 ½ time, til bønnerne er møre.
Kasser grønsagerne.
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i en serveringsskål.
Rør olivenolie, eddike, persille, tomater og oliven i.
Drys godt med salt og peber i og stil bønnerne til afkøling.
C. Tag kødet op af marinaden.
Pak benene ind i alufolie, så de ikke bliver brændte.
Grill kødet direkte over middel varme i 15 min. (rødt), 20 min. (medium) eller 25 min. (gennemstegt).
Vend lammekammen en gang under stegningen.
Lad den hvile i 10-15 min., før den skæres i koteletter og serveres sammen med bønnesalaten.
Ben brænder hurtigt sorte, så det er vigtigt at pakke dem ind i alufolie, før de lægges på grillen.