Mørbrad, røget bacon, løg, tomat med herbes de Provence -
det giver en skøn smag og duft af Sydfrankrig - hjemme hos dig
Til 4-5 personer Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
1 stor mørbrad
200 g røget bacon, ikke for tyndt skåret
2-3 løg
4-5 tomater
1 dl olie
2 spsk rødvinseddike
2 fed hvidløg
1 tsk herbes de Provence
peber fra kværn, salt
1. Puds kødet af og dup det tørt med køkkenrulle.
Skær baconskiverne i store 2-3 cm firkanter. Skær kødet i
store firkanter.
2. Pil løgene og skær dem i kvarte.
Skær tomaterne midt over.
Læg det sammen med kødet i en stor skål.
3. Pisk marinaden sammen af olie, eddike, pressede
hvidløgsfed og herbes de Provence samt rigeligt peber.
Lad det trække koldt i mindst 1 time.
Vend det forsigtigt et par gange.
4. Stik ingredienserne skiftevis på lange spid, 4-5 stykker,
alt efter hvor meget kød, der er.
5. Grill spiddene over den varme rist, 8-10 min., til kødet
er gennemstegt, men ikke tørt.
Der pensles evt. med marinade under stegningen. Derefter
drysses med salt.
6. Server friskbagt brød, Ris pilaff eller en eller anden
form for pasta til samt en skål salat.
Og selvfølgelig en kold rosévin Cotes de Provence til