Blandede grønsager fx: baby-artiskokker, asparges, fennikel, porre eller peberfrugter.
olivenolie til at pensle med
havsalt
Chili Aïoli:
1 rød Habanero chili
2 knuste hvidløg
2 æggeblommer
2 spsk rasp
4 spsk hvidvinseddike
300 ml. olivenolie
efter behov 1 spsk kogende vand
salt
Artiskokkerne forkoges. Alle grønsager pensles med olie og drysses med havsalt. Lægges under grillen i ovnen til de er gyldenbrune.
Aïoli: Chili ristes under grillen til skindet bliver sort og den bobler. Chili kerner fjernes, skindet fjernes og kødet mosen. Hvidløg, æggeblomme, rasp, chili, salt og eddike hældes i skål og piskes op til creme. Olivenolie tilsættes i en lang tynd stråle under stadig piskning til cremen tykner. Bliver cremen for tyk kan den tyndes med lidt kogende vand. Servér til de grillede grønsager som dip.