Kylling tidligere kendt som Prince & the Pauper - Opskriften er en version af en opskrift fra en kok på en ret god restaurant i USA.
Forberedelse: 30 min. samt mindst 4 timer i køleskabet Grilltid: 10-20 min.
(alt efter hvilke kyllingestykker du bruger, og om de er med eller uden ben)
4 hvidløgsfed, skrællede og delt i to
2 jalapeno-chilier (friske eller fra glas), hakkede
2 dl olie (mild olivenolie eller rapsolie)
3 dl ananasjuice
3 spsk brun farin
S spsk sojasauce
havsalt og 1 tsk kværnet sort peber
4-6 kyllingebryster eller kyllingelår
Hæld hvidløg, chili, olie, ananasjuice, farin, sojasauce og peber i en skål.
Bland det godt sammen.
Læg kyllingestykkerne op i skålen, dæk den med plastfolie og lad den stå i køleskabet i mindst 4 timer, helst natten over.
Tag kyllingestykkerne ud af køleskabet mens grillen gøres klar.
Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på den varme del af grillen og drys lidt salt på.
Læg låg på grillen og steg til kyllingestykkerne får en fin farve.
Vend kyllingestykkerne, drys lidt salt på og steg på den anden side i 2 min.
Pas på: Marinaden indeholder farin og kan let blive brændt.
Flyt kyllingestykkerne til den kølige del af grillen og steg videre til de er færdige.
Server kyllingen med grillet ananas (se dette) og basmatiris.