Porterhouse steak; Dyre, men dejlige stykker kød, der bliver pragtfulde på
grillen.
Til 2-3 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
ca. 1 kg tyndsteg i en tyk skive
peber fra kværn og salt
olie til stegning, evt.
krydderolie (se opskrifter)
2 fed hvidløg
12 skalotteløg
4 tomater
persille
*
1. Skær nogle snit i fedtkanten, så stegen ikke »krøller«.
Drys friskkværnet peber over og smør kødstykket med olie på
begge sider.
Lad det ligge og trække 5-10 min.
2. Pil løgene og skær dem en gang over.
Skær tomaterne i kvarte.
Sæt tomater og løg skiftevis på lange spid.
Drys med peber og pensl det med olie.
3. Læg kødstykket på den varme grill og lad det stege i 7-10
min.
Vend det og lad det stege tilsvarende på den modsatte side.
Skær en skive af den ene ende og se, om det er stegt efter
ønske ellers må kødet havde lidt mere på begge sider.
4. Læg spiddene med løg og tomater ved siden af kødet og lad
det stege ca. 5 min. eller til løgene er møre.
5. Pres hvidløgsfeddene over kødet, der skal have lov til at
hvile i 510 min., inden det skæres ud i tynde skiver på skrå. Drys med salt.
6. Server det med løg og tomater til.
Drys med hakket persille ved serveringen.
Tips
- En højrebskotelet kaldes også Côte de Boeuf. Den skæres af
den øverste del af højrebet.
- Porterhouse steak er en tyk skive, ca. 5 cm, af den
allerbageste ende af tyndstegen.
- T-bone steak er ca. 1½ cm skiver af tyndsteg. Navnet
kommer af det T-formede ben, der deler filet og mørbrad.