Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 18-20 minutter
Smør til formene
hvedemel til at drysse i formene
1 moden pære
75 g smør
130 g rørsukker
50 g hvedemel
¼ tsk natron
½ tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
1 knivspids muskatnød
½ dl lys sirup
1 stort æg, sammenpisket
A. Smør 4 små buddingforme (1,7 dl) med lidt smør.
Drys formene med lidt hvedemel.
B. Skræl pæren og skær den i kvarte.
Fjern kernehuset fra pærestykkerne og skær dem i små tern.
Fordel pærestykkerne i buddingformene.
Kom 50 g af smørret i en kasserolle sammen med rørsukkeret og varm det langsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Hæld blandingen over pærestykkerne.
C. Sigt hvedemel, natron, stødt ingefær, kanel og muskatnød sammen på et stykke fedtafvisende papir.
D. Smelt resten af smørret, tag det af varmen og pisk siruppen i.
Lad blandingen køle helt af og rør så ægget i.
Rør det sigtede hvedemel og krydderierne i.
E. Fordel blandingen i de fire forme.
Sæt formene på stegeristen og grill dem indirekte over middel varme i 18-20 min., til overfladen er gylden.
F. Lad pæredesserterne køle lidt af og vend derefter indholdet ud af formene. Server desserten varm med kugler af vaniljeis til.
Tips: Desserterne kan tilberedes i forvejen. Dæk dem med husholdningsfilm og bag dem, mens du nyder hovedretten.