Denne æggekage kan laves af det, man har i køleskabet. Hvis man har adgang til friske krydderurter som basilikum, organo, purløg eller andre, så bliver æggekagen ikke ringere af at få lidt krydderi.
200 g kogte kartofler (rest fra igår)
1 (100 g) pølse
15 g smør
12-15 skiver god spegepølse i skiver
20 g smør
4 æg
5 cl mælk
salt og peber
1 bundt purløg
Skær kartoflerne i tern og pølsen i mindre stykker, og rist kartofler og pølse i lidt smør, til det er gyldent. Rist spegepølsen let.
Rengør panden, og smelt smørret.
Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, vend kartoflerne og pølsestykkerne i.
Hæld æggemassen på panden, og læg spegepølsen øverst.
Steg æggekagen over svag varme ca. 10 min. eller til den er gennembagt.
Læg evt. låg på panden.
Hak purløg, og drys det på lige inden servering.