Kød og grønsager på spid; Spidstegning går hurtigt og det er
festlig mad både til hverdag og gæster. Her bringes 2 dejlige opskrifter med
svinemørbrad, men prøv selv nye kombinationer.
Mørbrad egner sig godt til spidstegning. Det bliver ikke så tørt.
Mørbrad Normandie
Til 4 personer Marineringstid: 2 timer Tilberedningstid: ½ time
#
1 mørbrad
2 syrlige æbler
2 løg
Marinade:
1 dl olie
2 spsk æbleeddike eller citronsaft
2 spsk Calvados eller cognac
peber fra kværn hvidløgssalt
*
1. Puds mørbraden af og skær den i tykke skiver.
Hvis skiverne er meget store, kan de deles en gang på tværs.
2. Skræl æblerne og skær dem over.
Fjern kernehuset og skær dem i kvarte eller både.
Pil løgene og skær dem i kvarte.
3. Læg kød, æbler og løg i en skål.
Pisk marinaden sammen og hæld den over.
Lad det stå i køleskabet ca. 2 timer tildækket.
4. Sæt kød, æbler og løg skiftevis på lange spid, der
pensles med marinaden.
Steg dem på den varme grill 8-10 min. Vend dem ofte.
5. Serveres varme med en stor skål grøn salat til, evt. med
en cremefraiche dressing smagt til med reven peberrod og ganske lidt sukker.
Provence spid
Til 4-5 personer Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid:
ca. 20 min.
#
1 stor mørbrad
200 g røget bacon, ikke for tyndt skåret
2-3 løg
4-5 tomater
1 dl olie
2 spsk rødvinseddike
2 fed hvidløg
1 tsk herbes de Provence
peber fra kværn, salt
1. Puds kødet af og dup det tørt med køkkenrulle.
Skær baconskiverne i store 2-3 cm firkanter. Skær kødet i
store firkanter.
2. Pil løgene og skær dem i kvarte.
Skær tomaterne midt over.
Læg det sammen med kødet i en stor skål.
3. Pisk marinaden sammen af olie, eddike, pressede
hvidløgsfed og herbes de Provence samt rigeligt peber.
Lad det trække koldt i mindst 1 time.
Vend det forsigtigt et par gange.
4. Stik ingredienserne skiftevis på lange spid, 4-5 stykker,
alt efter hvor meget kød, der er.
5. Grill spiddene over den varme rist, 8-10 min., til kødet
er gennemstegt, men ikke tørt.
Der pensles evt. med marinade under stegningen. Derefter
drysses med salt.
6. Server friskbagt brød, Ris pilaff eller en eller anden
form for pasta til samt en skål salat.